Contactologia

Tipus de lents de contacte:

  • Permeables al gas o també cridades semirigides. Són lents de contacte d'un material amb una certa consistència que deixen passar l'oxigen a través del material. Són lents que tenen una durada d'aproximadament 1 any. Aquest tipus de lents de contacte s'adapten en casos de miopia, hipermetropia, astigmatisme, presbicia o “vista cansada”, queratocon, orto-k o en còrnies irregulars....
  • Toves i lents de contacte d'un sol ús: Són lents de contacte de materials amb un gran contingut d'aigua en el seu interior. Són lents molt fines pel que la seva durada és limitada que les lents permeables. Existeixen al mercat lents de contacte toves amb una durada d'un any. Però com el material d'aquestes lents és més delicat i es deteriora amb més facilitat s'adapten normalment més lents toves d'un sol ús amb durades des d'una setmana, quinze dies, un mes o trimestrals.

Avantatges de l'ús de lents de contacte:

  • Proporcionen un camp visual complet ja que la graduació de la lent no té limitacions de muntura.
  • La grandària de les imatges que se'ns projecta en la retina és el més semblant a la realitat. Per això en casos de diferències de graduació entre tots dos ulls és l'única manera de poder corregir tota la graduació de cada ull per separat. Amb les ulleres una diferència de graduació entre tots dos ulls superior a tres diòptries és difícil que el cervell pugui fusionar les seves imatges a causa de la diferència de grandària.
  • Les lents de contacte no proporcionen distorsions laterals ja que quan es mira de costat la lent gira amb l'ull. En les ulleres no sempre mirem pel centre del cristall.
  • Les lents de contacte no s'entelen davant canvis de temperatura, suposen un canvi estètic i una major llibertat i seguretat en els moviments en l'esport.